tirsdag 31. mai 2011

Raymonds rikinghets

Arbeiderparitets partisekretær, Raymond Johansen, fornekter seg ikke i dagen VG. (Publisert på E24) Etter Stein Erik Hagens varsel i går om at han ikke lenger ønsker å støtte Høyre og FrP økonomisk, følger VG opp i dag med en sak om at flere LO-forbund mener det er på høy tid å se nærmere på pengegavene fra LO til Ap.

Forbundsleder i IndustriEnergi, Leif Sande, sier blant annet
Det er langt fra alle i LO som stemmer rødgrønt. Ingenting irriterer mer enn å betale kontingent til et forbund som gir penger til et parti du som medlem ikke støtter. Det at Stein Erik Hagen nå legger ned lommeboken, bør kunne innlede en debatt om vi bør gjøre det samme i LO.
Avisen har også snakket med Olav Thon som mener LOs gaver til Ap minner om korrupsjon. I likhet med Sande peker også Thon på urimeligheten i at kontingenten medlemmer betaler inn, men som ikke sympatiserer med Ap, blir brukt til å støtte partiet med millionbeløp. Ikke uventet er Raymond uenig, og sier at det ikke følger noen forpliktelser med pengene Ap mottar. Nei, kanskje ikke, men en plass i Ap øverste organ - sentralstyret - har LO fått.

Raymond sier til VG
Dette er i drøyeste laget, og Thon må komme med konkrete eksempler, dersom han mener det. Det er ingen betingelser knyttet til pengene, det hadde Ap aldri akseptert.
Hagen kutter ut partistøtten fordi han føler seg mobbet av de rødgrønne. Det virker kanskje en smule sutrete av en av Norges rikeste å si at han føler seg mobbet, men Hagen har åpenbart et poeng. De rødgrønne har utpekt Hagen til samfunnsfiende nummer én, og hakket løs på ham når anledningen byr seg. Se bare i dagens VG på side 11 hvordan de med stor iver karakteriserer Hagen.

For de rike er støtten til de borgerlige det samme som utgifter til ervervelse.
Audun Lysbakken i Dagsavisen 16. juni 2009.

Stein Erik Hagen og Ola Mæle har stilt seg i spissen for å finansiere et regjeringsskifte for at de skal kunne bli enda rikere.
Martin Kolberg i Dagsavisen 14. juni 2008.

Det blir helt meningsløst, når spesielt Stein Erik Hagen som gir penger til FrPs valgkamp, klager over kortsiktighet og opportunisme. I Frp er opportunisme og kortsiktighet satt i system, og det er helt logisk at folk som Stein Erik Hagen støtter det partiet når han personlig vil tjene millioner på Frps skattepolitikk.
Jens Stoltenberg i DN 7. januar 2008.
Disse drøye påstandene rammer ikke bare Hagen, men også de borgerlige partiene som frem til nå har fått pengestøtte av ham.

Påberoper ikke Raymond og Ap seg å være arbeidernes parti? Skal vi følge Raymonds logikk er det jo være merkelig om ikke Ap ført og fremst jobber for arbeiderne. Uttalelsene de rødgrønne kommer med om landets rike bedriftseiere tyder i hvert fall ikke på at de jobber for dem.

Så kjære Raymond Johansen, kan du - som du ber Thon om - komme med konkrete eksempler på at Høyres politikk er innrettet for BARE å ivareta de rikes interesser? At Hagens støtte er utgifter til ervervelse. At Hagen og Mæles støtte er finansiering for at de skal kunne bli enda rikere. Eller kan du og dine en gang for alle slutte å mistenkeliggjøre andre og Høyres motiver? Tro det eller ei, men også Høyre vil landets beste - ikke bare Hagens...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar