onsdag 15. september 2010

Snakker likevel ikke med døde - bare med engler

Prinsessen har tatt bladet fra munnen i denne viktige saken, og kan nå altså si til mediene at hun ikke snakker med døde, men bare snakker med engler. Puh - det var da enda godt.

Prinsessen er visstnok veldig lei seg. Det sa hun i hvert fall i dag da hun snakket til et samlet pressekorps, som strømmet til pressekonferansen for å få med seg den store begivenheten.

Det var Stavanger Aftenblad som over to sider brakte oss nyheten om at Prinsessen ikke har problemer med å snakke med døde (PDF). I dag sier hun at uttalelsen er tatt ut av sin sammenheng, og at de ikke snakker med døde likevel. Jaja, kanskje det. Men kanskje også Prinsessen og Elisabeth Samnøy har forstått at mediene kan brukes som nyttige idioter og skape blest om Engelskolen sin?

Det er forresten ikke rart at dette blir en stor sak, når Snåsamannen og landets biskoper har stått skulder ved skulder, og vært viktige kilder for mediene i denne saken. Ifølge Snåsamannen, som selv har en rekker overnaturlige krefter, er det umulig å snakke med de døde.

Det er mange grunner til å stille spørsmål ved Prinsessens "virksomhet", men det er jammen meg også mange grunner til å stille spørsmål ved medienes vurderinger av hva som er viktig og ikke.

Ifølge tradisjonell tenkning i mediene blir den viktigste nyheten presentert først i TV og radio. TV2 Nyhetskanalen nå kl. 1700 valgte å dekke denne store begivenheten i omtrent 10 minutter, og synes med andre ord at det viktigste som har skjedd i verden i dag, er at Prinsessen snakker. Kanalen følger opp med debatt i Tabloid senere i kveld. Hvorfor er kontakten med engler og andre skapninger så problematisk spør programlederen i en egenpromo (lettere omskrevet).

Jeg synes kongehusekspert Astrid Gunnestad har kommet med den beste kommentaren i denne saken så langt. Til NRKs Her og Nå sa hun i går, tirsdag, at hun håper Märtha ikke har vært i kontakt med sin bestefar, da hadde han snudd seg i graven...

NB! Ser at de fleste andre mediene også dekker denne begivenheten, men jeg hadde ventet meg en litt annen prioritering av TV2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar