tirsdag 28. september 2010

Noe stinker på TV2-Hildrums kontor

Det kan være det er lukten av gammelt trøndersk etterbarberingsvann som ikke er helt luftet ut, eller kanskje det rett og slett er feigheten?

TV2-sjefen Alf Hildrum har gått til det uvanlige skrittet å fjerne en episode av den animerte satireserien "Kjendisbloggerne" fra sendeskjemaet.

I episoden det er snakk om blir næringsminister og arbeiderpartimannen, Trond Giske, parodiert. Her fremstilles han, i følge TV2, som en jentefut og festløve. Altså ikke helt ukjente karakteristikker av Giske, og heller ikke langt fra sannheten. I tillegg illustrerer Giske - med en serie heftige hoftebevegelser - hva han kan lære bort til Tone Damli Aaberge om eksport og import.

Til VG Nett sier Hildrum at "grunnen til at vi ikke publiserer den, er at den ikke bringer noe nytt i forhold til de to som er publisert, og jeg ser derfor ikke noen aktverdig grunn til å vise denne".

Det må være tidenes tynneste begrunnelse. Hvis dette skulle bli gjeldende standard for TV2s sendeskjema fremover, er det mange programmer som henger i en tynn tråd. Det er riktig at Hildrum er i sin fulle rett når han gjør som han gjør, men det å stanse et satireprogram, der terskelen for hva som tillates av kommentarer og bildebruk bør være høy, er mild sagt oppsiktsvekkende. At toppsjefen blander seg inn i hvilke episoder i en serie som kan sendes, er kanskje historisk i norsk sammenheng.

Flere kjente personer blir parodiert i "Kjendisbloggerne". Blant andre "Kjendis-Per" (Sundnes), som i følge TV2 Nyhetene, stikker en telefon opp i rumpa, uten at han føler seg støtt av dette. Hvorfor mener Hildrum at Giske trenger spesiell beskyttelse, og at én episode med "Giske-hets" er nok?

TV2 er kjent for å ha høy terskel for hva som kan sendes. Noen som husker TV2s Torsdagsklubben med blant andre Otto Jespersen? Til tider var Jespersens monologer svært provoserende, og ble sågar felt i PFU for jødehets. Hva som ble diskutert på bakrommet i TV2 den gang blir bare spekulasjoner, men det var neppe noen hallelujastemning, Det som er sikkert er at Jespersen-dommen ikke kan være grunnen til Hildrums avgjørelse for begrunnelsen er altså at den aktuelle episoden ikke bringer noen nytt. Ikke at den går over streken og kan få TV2 felt i PFU nok en gang.

Det som altså også gjør saken spesiell er at Hildrum gjør dette på vegne av Giske. Ifølge VG Nett har han ikke har snakket med Giske utover å ha svart på "en henvendelse fra Giske som lurte på hva dette var for noe. Giske ringte fordi han, ifølge Hildrum, var blitt kontaktet av VG Nett om serien." Hildrum "avviser at han er blitt presset på noen som helst måte."

At noe stinker er det liten tvil om, men om det er Giskes etterbarberingsvann som har ført til den vonde lukten får vi kanskje aldri vite med mindre Hildrum kommer opp med en mer troverdig begrunnelse, slik Knut Arild Hareide (Krf) krever.

Les mer om Alf Hildrums tidligere tilknytning til Arbeiderpartiet på Wikipeida.

Se episode 3, og de andre her.

1 kommentar:

  1. Han hveit ikke kor leis han skal spele lotto eg har spilt lotto i 11 år og vunnet kun 4 og 5 premi og har tilsammen 208 penge premi eg har kjønt det eg må vinne i lotto til den store premi slår inn.

    Daf.lotto.blog.spot.com

    SvarSlett